Alla inlägg den 20 juni 2007

Av Ulrika Ivarsson - 20 juni 2007 12:49

I januari gick i, år 2, till Gloria snickerier för att se hur man gör fönster. Där tillverkade de olika sorters fönster, specialmåttbeställda i olika former. Vi fick en guidad tur runt i fabriken för att se de olika momenten.

 

Vid en gemensam samling hemma på skolan tänkte vi tillbaka på besöket och tittade på alla bilder vi hade tagit. För oss människor är det viktigt att få in ljuset och få kontakten med naturen via fönster.

 

För oss var det naturligt att använda oss av besöket till tema rymden. Tillsammans ”brainstormade” vi om olika modeller på fönster. De olika grupperna valde form på fönster till sitt tittskåp, Rymden.

Av Ulrika Ivarsson - 20 juni 2007 10:58

Förskoleklassen har besökt Ädelfors folkhögskola, som ligger granne med vår skola. Där tog Peter, som är fritidsledare, emot oss. Vi gick runt med halva gruppen i taget. Peter berättade att de som går på skolan ofta har ett eller flera funktionshinder. Därför är många aktiviteter anpassade efter det.


Vi fick pröva på olika aktiviteter, och så hade vi en liten fruktpaus!


Det vi fick pröva var bl a Boccia. Peter visade en "ränna" som rullstolsburna använder som hjälpmedel.


Det var också ett stort pussel med bitar i former av cirkel, triangel, kvadrat och rektangel. Lagen fick lägga varannan gång, och den som bryter linjen får låta det gå över till det andra laget.


Andra saker som var uppskattade var en stor version av sänka skepp, och ett slags trashockey.


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards